Trivić: Ako je učenicima potrebna pomoć nastavnici treba da budu na raspolaganju i poslije redovne nastave

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Trivić: Ako je učenicima potrebna pomoć nastavnici treba da budu na raspolaganju i poslije redovne nastave

 

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da će od naredne školske godine podsticati razvijanje povjerenja i održavanje postignutog nivoa komunikacije između učenika i nastavnika i poslije održavanja redovne nastave u učionicama.

– Ako je učeniku potrebna dodatna podrška i pojašnjenje, nastavnici treba da budu na raspolaganju i poslije redovne nastave – istakla je Trivićeva.

Ona je podsjetila da je Ministarstvo u saradnji s Republičkim pedagoškim zavodom, RTRS i 410 prosvjetnih radnika, u veoma kratkom vremenskom periodu obezbijedilo nesmetano odvijanje vaspitno-obrazovnog procesa tokom pandemije.
 
 –  U toku su pripreme za nastavu koja će 1. septembra u Republici Srpskoj početi u školskim klupama, ali će Ministarstvo postupiti po preporukama i mjerama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo – rekla je Trivić.
 
Prema njenim riječima, najvažnije je da organizacija nastave bude najbolji model koji će zadovoljiti i obrazovnu i zdravstvenu komponentu u obrazovanju u uslovima koje nameće virus korona.
 
(Izvor: srpskainfo.com)