Saopštenje za javnost GU Zvornik: Čekaju se rezultati za 39 uzoraka, iz kućne izolacije izašlo 448 osoba

MA Izdvojena ZVORNIK

Saopštenje za javnost GU Zvornik: Čekaju se rezultati za 39 uzoraka, iz kućne izolacije izašlo 448 osoba

 

U protekla 24 časa na području grada Zvornika virus korona utvrđen je kod još devet lica, podaci su Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja.

Od 8. juna testirano je 1.099 osoba. Od ukupno pozitivnih 166 lica aktivno je 90 slučajeva. Za 43 osobe je istekla i propisana kućna izolacija nakon negativnog testa. Još 33 lica koja su na ponovljenom testiranju bila negativna nalaze se u kućnoj izolaciji.

Čekaju se rezultati za 39 uzoraka. Iz kućne izolacije izašlo je 448 osoba, dok je ova mjera na snazi za 388.

U bolnici, u izolovanom odjeljenju kovid, nalazi se 13 pacijenata od kojih su 10 iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice. Svi su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, te kako ne bi došlo do dodatnog pooštravanje mjera, izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

(GU Zvornik)