U Bratuncu nema novozaraženih

BRATUNAC

U Bratuncu nema novozaraženih

 

U Bratuncu je danas održana redovna sjednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrana informacija o trenutnom stanju i preduzimanju preventivnih mjera u cilju zaštite lokalnog stanovništva od širenja virusa korona.

Štab je upoznat da je u Bratuncu kod jedne osobe potvrđeno prisustvo kovid-19 i da se ona nalazi na bolničkom liječenju. Na području ove opštine u kućnoj izolaciji trenutno se nalazi 15 osoba.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović podsjetio je da su u Bratuncu bile tri osobe pozitivne na virus korona. On je rekao da je ponovljenim testiranjem potvrđeno da su dvije osobe negativne, ali da će one još jednu sedmicu provesti u kućnoj izolaciji.

 – Moramo se pridržavati uvedenih mjera zaštite od virusa korona s obzirom da se bilježi porast broja zaraženih osoba u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i šire. Štab prati situaciju i u saradnji sa našim Domom zdravlja činimo sve da zaštitimo građane, kao i zdravstvene radnike – rekao je načelnik Mlađenović.

On je pozvao sugrađane da obavezno nose zaštitne maske u zatvorenim javnim objektima, kao i da poštuju fizičku distancu.

Štab je danas informisan da se redovno vrši dezinfekcija svih javnih površina, objekata javnih ustanova i preduzeća, te privrednih i ugostiteljkih objekata u Bratuncu, saopšteno je iz opštine Bratunac.

(Izvor: esrebrenica.ba)