Saopštenje GU Zvornik: Otkazano „Zvorničko ljeto“, ustanovama i preuzećima preporučeno beskontaktno mjerenje temperature na ulazima

MA Izdvojena ZVORNIK

Saopštenje GU Zvornik: Otkazano „Zvorničko ljeto“, ustanovama i preuzećima preporučeno beskontaktno mjerenje temperature na ulazima

 

 

 Zbog aktuelne epidemiološke sutuacije Gradski štab za vanredne situacije donio je  zaključak kojim se u ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači.

Na današnjoj sjednici odlučeno je  da kulturno-zabavna manifestacija „Zvorničko ljeto“ ove godine neće biti održana.

Rukovodiocima ustanova i preduzeća preporučeno je da na ulazima obezbijede beskontaktne toplomjere i zabrane ulazak licima sa povišenom tjelesnom temperaturom, a građanima da u parkovima, teretanama, na bazenima i svim drugim javnim mjestima održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra.

Na području grada Zvornika, prema podacima Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, u protekla 24 časa nema novozaraženih virusom korona. 

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.049 osoba. Pozitivno je bilo 157 lica od kojih je za 26 istekla i propisana kućna izolacija nakon dva uzastopna negativna testa. Još 45 osoba bile su na dva uzastopna testiranja negativne i one su u kućnoj izolaciji. Aktivno je 86 slučajeva. 

Mjera kućne izolacije izrečena je za 370 osoba, a završena je za 448 lica.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice smješteno je sedam pacijenata, četiri su iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice, svi relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja. U protekla 24 časa dva pacijenta su transportovana u UКC Banjaluka zbog teških oblika bolesti.

Inspekcijski organi pojačali su kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

(Izvor: GU Zvornik)