Tri novozaražena lica virusom korona u Zvorniku – U Republici Srpskoj 34 osobe pozitivne na korona virus

ZVORNIK

Tri novozaražena lica virusom korona u Zvorniku – U Republici Srpskoj 34 osobe pozitivne na korona virus

 

Na području grada Zvornika još tri osobe zaražene su virusom korona, potvrđeno je u Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja.

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.049 osoba, a pozitivnih je bilo 157. Od ovog broja dva uzastopna negativna testa ima 71 lice i oni su u kućnoj izolaciji. Aktivno je 86 slučajeva.

Mjera kućne izolacije izrečena je za 370 osoba, a završena je za 448 lica.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice smješteno je osam pacijenata, pet su iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice. Jedno lice ima težu kliničku sliku, dok su ostali zadovoljavajućeg stanja, bez povišene tjelesne temperature. Prethodnog dana jedan pacijent je transportovan u UKC Banjaluka zbog potrebe za liječenjem u tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi, a jedan je otpušten u kućnu izolaciju.

Inspekcijski organi pojačali su kontrole poštovanja preventivnih mjera. Nakon vikenda, u zavisnosti od epidemiološke situacije, biće razmatrano uvođenje rigoroznijih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa testirano je 265 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 34 osobe.

Riječ je 20 muškaraca i 14 žena, od kojih je šest mlađe, 22 srednje i šest osoba starije životne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Bijeljine, četiri iz Sokoca, po tri iz Zvornika, Trebinja, Doboja, Dervente i Šipova, dvije iz Istočnog Sarajeva i po jedna iz Pala, Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva i Teslića.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 183, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 47, a u opštim bolnicama 136.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.755 osoba, a nadzor je završen kod 39.029 osoba.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3.185 slučajeva virusa korona, preminulo je 138 osoba, a oporavilo se 1.632.

Na virus korona od početka pandemije testirano je 41.792 osoba.

infobirac.net