Opština Vlasenica kupila autobus za prevoz srednjoškolaca

VLASENICA

Opština Vlasenica kupila autobus za prevoz srednjoškolaca

 

Opština Vlasenica nabavila je novi autobus za SŠC „Milorad Vlačić“ kako bi lakše prevozili učenike iz ove i susjednih opština do škole. Kako su nam saopštili iz ove lokalne uprave, vrijednost autobusa je oko 200.000 KM bez PDV-a, a u planu je da se nabavi i jedan manji kombi.

 – Obzirom da smo do sada koristili autobuse osnovne škole, a da imamo sve veći broj učenika iz pravca Milića i Šekovića, neophodno je bilo da se nabavi novi autobus za sigurno i bezbjedno putovanje. Osim u školu, autobus će se koristiti i za odlaske na razna takmičenja kao i nagradna putovanja za najbolje učenike. Vlasenica je  jedna od rijetkih opština u RS, ako ne i jedina, koja već tri godine u cjelosti snosi troškove prevoza učenika iz susjednih opština, ali i udaljenih naselja naše opštine,  koji se obrazuju u našoj srednjoj školi – rekao nam je Goran Đurić, zamjenik načelnika opštine Vlasenica.

Ilinka Ninić, v.d. direktora Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“, ističe da im je vlastito prevozno sredstvo bilo neophodno.

 – Protekle tri godine, zahvaljujući odličnoj saradnji sa direktoricom Dankom Milić Кezunović, prevoz je obavljan minibusima koji pripadaju osnovnoj školi, ali s obzirom da se povećava broj učenika koji kod nas upisuju stručne škole, bilo nam je neophodno vlastito prevozno sredstvo. Srećna sam što će od septembra naši đaci u školu dolaziti udobnim, savremenim, i što je najvažnije našim vozilom – ističe Ninićeva.

Novi autobus ima 33 sjedišta, a kako su nam saopštili u opštini Vlasenica, ovo je prvi autobus ovog proizvođača sa Euro 6 motorom koji je isporučen u BiH.

(infobirac.net)

FOTO: G. Đurić