Izvršeno poribljavanje bratunačкih rijeкa

BRATUNAC

Izvršeno poribljavanje bratunačкih rijeкa

 

Predstavnici Sportsko-ribolovnog saveza Republike Srpske, u saradnji sa sportsko-robolovnim udruženjima „Drina“ iz Bratunca i „Mladica“ iz Srebrenice izvršili su poribljavanje pritoka Drine. U riječne tokove u ovim opštinama pušteno je po 15.000 jedinki potočne pastrmke dužine od 12 do 18 centimetara i ukupne težine oko 450 do 500 kilograma.

Sekretar Sportsko-ribolovnog saveza RS Biljana Petrović apelovala je da ribari ovu ribu ne izlovljavaju sve dok ne naraste na oko 30 centimetara, odnosno dok  ne prođe barem jedno mriješćenje, da bi se razmnožila i da bi bio očuvan riblji fond u rijekama.

 – To je i svrha poribljavanja. Želimo da imamo što više rijeka bogatih ribom, da bi se dostigao puni riječn i riblji kapacitet, što bi omogućilo sportskim ribolovcima i drugim zvaničnim organima da promovišu ribolov na vodi, rijeke i gradove kroz koje protiču, naravno i turizam – rekla je BiljanaPetrović.

Ona je dodala da je Sportsko-ribolovni savez Republike Srpske prihvatio poziv Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske da bude saradnik u projektu poribljavanja rijeka.

(Izvor: opstinabratunac.org)