PU Zvornik: Apel građanima kako bi predstojeći komemorativni skup u Potočarima protekao bezbjedno

REGIJA BIRAČ SREBRENICA ZVORNIK

PU Zvornik: Apel građanima kako bi predstojeći komemorativni skup u Potočarima protekao bezbjedno

 

Štab akcije „Srebrenica 2020“ i Policijska uprava Zvornik, preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti kako bi predstojeći komemorativni skup koji se održava 11. jula u Potočarima, protekao mirno i bezbjedno.

Apelujemo na sve građane koji planiraju da prisustvuju komemorativnom skupu i aktivnostima koje mu prethode, da poštuju Zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj kao i preporuke JZU Institut za javno zdravstvo RS, naročito u pogledu zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

Podsjećamo, u cilju preduzimanja neophodnih bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je Naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase za 10.7.2020. godine u vremenu od 12,00 do 22,00 časa, na sljedećim dionicama magistralnih puteva:

-MII-506 (stara oznaka M-19.2) – dionica granica RS/FBiH (Luke)-Vlasenica,
-MI-115 (stara oznaka M-19) – dionica Vlasenica-Кonjević Polje,
-MII-504 (stara oznaka R-454) – dionica Кonjević Polje-Bratunac.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone za dan 11.07.2020. godine u vremenu od 00,00 do 20,00 časova, na sljedećim dionicama magistralnih i regionalnih puteva:

-MI-115 (stara oznaka M-19) – dionica Кarakaj-Vlasenica,
-MII-504 (stara oznaka R-454) – dionica Кonjević Polje-Bratunac,
-PI-5104 (stara oznaka R-453) – dionica Bratunac-Srebrenica.

Štab akcije „Srebrenica 2020“ odrediće alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase preko 3,5 t.

Obavještavamo predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane, da je u cilju bezbjednog održavanja predstojećeg skupa kao i bezbjednosti svih učesnika, 11. jula na području opštine Srebrenica, zabranjena upotreba dronova.

Predstavnici medijskih kuća koji su akreditovani za praćenje događaja, dužni su na sebi imati jasno istaknutu akreditaciju.

(Izvor: PU Zvornik)