Još jedna osoba sa područja opštine Mali Zvornik zaražena virusom korona

MALI ZVORNIK

Još jedna osoba sa područja opštine Mali Zvornik zaražena virusom korona

 

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Mali Zvornik i predsjednik opštine Zoran Jevtić saopštio je da je još jedna osoba u opštini Mali Zvornik zaražena virusom Korona.

Prema njegovim rečima, riječ je o licu koje radi i zdravstveno je osigurano u susjednoj opštini Zvornik (RS – BiH), a živi na teritoriji Malog Zvornika.

Jevtić je naveo da je ovaj slučaj infekcije evidentiran od strane Zavoda za javno zdravlje u Zvorniku (RS – BiH), te da se iz tog razloga ne može voditi na evidenciji Zavoda za javno zdravlje iz Šapca, zbog čega je zvanični broj oboljelih od kovida – 19 u opštini Mali Zvornik i dalje četiri, iako, sa pomenutim, novim slučajem, praktično ima pet zaraženih.

Osobe koje su bile u kontaktu sa oboljelom osobom, rješenjem sanitarne inspekcije, stavljene su u kućnu izolaciju.

S obzirom da svakodnevno u opštinu Mali Zvornik pristiže veliki broj ljudi na odmor, predsjednik opštine apelovao je na sugrađane i goste da se, zbog aktuelne epidemiološke situacije i sve većeg broja zaraženih Kovidom – 19, striktno pridržavaju mjera prevencije i tako zaštite sebe i druge od infekcije.

On je podsjetio da su držanje distance pri komunikaciji i nošenje zaštitnih maski i rukavica, uz pojačanu higijenu ruku, odjeće, obuće, radnog i životnog prostora, najznačajnije zaštitne mjere koje treba primjenjivati.

Jevtić je najavio da će, povodom epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije opštine Mali Zvornik zasjedati do kraja tekuće radne sedmice.

(Izvor: Opština Mali Zvornik)