U okviru Preduzetničkog fonda za žene USAID-a – informativna radionica u Osmacima

OSMACI

U okviru Preduzetničkog fonda za žene USAID-a – informativna radionica u Osmacima

 

U Osmacima je održana informativna radionica u okviru Preduzetničkog fonda za žene u okviru USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama.

Predstavnica USAID/PPMG je prisutnim ženama, budućim preduzetnicama, sa područja opštine Osmaci prezentovala kako da svoju poslovnu ideju predstave kroz biznis plan, odnosno predstavljen je način popunjavanja obrasca biznis plana, koji je sastavni dio prijave na Javni poziv za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena koji se finansira i sufinansira sredstvima USAID/PPMG i budžeta opštine Osmaci.

Podrška Fonda namijenjena je razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća kao i seoskih domaćinstava žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih mladih žena mlađih od 35 godina, žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, te žena koje su na neki drugi način marginalizovane, doprinoseći konkurentnosti lokalnih ekonomija i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje teško zapošljivih kategorija.

Fond je osnovan početkom 2017. godine, te je kroz njega do sada podržano preko 140 biznisa žena u 18 lokalnih zajednica u ukupnom iznosu od oko 1.220.000 KM.

Javni poziv za razvoj biznisa marginalizovanih grupa žena koji se zajednički finansira sredstvima USAID/PPMG i budžeta opštine Osmaci otvoren je do 25.7.2020. godine.

(Tekst i foto: ppmg.ba)