Bez tradicionalnog skupa – održana edukacija za doktore porodične medicine

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Bez tradicionalnog skupa – održana edukacija za doktore porodične medicine

 

Zbog situacije vezane za virus korona, umjesto tradicionalnog skupa ljekara porodične medicine RS, održana su samo stručna predavanja za doktore ove struke iz domova zdravlja sa regije Birač i drugih lokalnih zajednica.

Goran Birčaković, predsjednik zvorničke podružnice Udruženja doktora porodične medicine kaže da je skupu prisustvovalo oko 45 ljekara kako bi se ispoštovale sve predviđene mjere nadležnih.

 – Edukacija za doktore mora biti stalan proces. Zato smo imali predavanje epidemiloga o kovidu, potom o kardiovaskularnim oboljenjima, o teškim pacijentima u ovom periodu i kako raditi sa njima, potom o hipertenziji i drugim bolestima – rekao je Birčaković i dodao da su doktori porodične medicine uspješno odgovorili zadatku u vremenu virusa korona i zasta bili na „prvoj liniji“ odbrane.

On je još jednom ponovio problem regije Birač, koja ima najmanje doktora porodične medicine u Republici Srpskoj u odnosu na broj timova.

 – U Domu zdravlja u Zvorniku imamo deset doktora porodične medicine i dva na specijalizaciji, a timova imamo 27 – istakao je Birčaković.

(infobirac.net)