Tehnološki fakultet Zvornik: U prvom roku upisano 29 studenata

ZVORNIK

Tehnološki fakultet Zvornik: U prvom roku upisano 29 studenata

 

Nakon junskog upisnog roka na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku,  Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na studijskom programu hemijsko inženjerstvo i tehnologija prijavilo se 26 kandidata dok su na studijskom programu biologija prijavila tri kandidata.

 – Svi kandidati su bili uspješni i položili su prijemni ispit – rekao je za Radio Osvit dekan Tehnološkog fakulteta Dragan Vujadinović dodajući da je ukupno upisano 29 budućih brucoša.

Upisnom politikom za akademsku  2020/2021. godinu, na studijskom programu hemijsko inženjerstvo i tehnologija  planiran je upis 60 budžetskih i 20 sufinansirajućih studenata,  dok je na studijskom programu biologija planiran upis  po 15 budžetskih  i sufinansirajućih studenata.

 – U drugom upisnom roku koji će biti organizovan početkom septembra, na studijskom programu hemijsko inženjerstvo i tehnologija  moći će da se upiše ukupno 54 studenta, od čega 34 na budžet, a 20 na sufinansiranje. Na studijskom programu biologija moći će da se upiše ukupno 27 studenata, 12 na budžet i 15 na sufinansiranje – rekao je Vujadinović.

(Izvor: radioosvit.com)