U prvom upisnom roku u SŠC “Milutin Milanković” u Milićima upisana 64 učenika

MILIĆI

U prvom upisnom roku u SŠC “Milutin Milanković” u Milićima upisana 64 učenika

U prvom upisnom roku u SŠC “Milutin Milanković” u Milićima upisana su 64 učenika. Direktorica SŠC-a Vesna Bogičević kaže da je zanimanje tehničar informacionih tehnologija bilo izbor većine upisanih učenika, što je po odobrenju Ministarstva prosvjete I kulture RS, uslovilo formiranje još jednog odjeljenja za ovo zanimanje.

– U gimnaziji imamo 16 učenika, tehničar informacionih tehnologija 33 učenika i tehničar za obradu drveta CNC 15 učenika, dok za zanimanje bravar-zavarivač nije bilo interesovanja, iako je Vlada RS obezbijedila povlastice a i lokalna zajednica – kaže direktorica Bogičević.

Bogičevićeva podsjeća da je lokalna zajednica donijela odluku o povlasticama za učenike koji žele da se obrazuju u milićkom SŠC.

– Moram da pohvalim saradnju sa načelnikom opštine i SO-e, jer su nam i ove godine izašli u susret kada je u pitanju stipendiranje i prevoz učenika. Besplatan prevoz imaju svi učenici, stipendije dobijaju odlični učenici koji upišu gimnaziju, zanimanja tehničar informacionih tehnologija I tehničar za obradu drveta CNC – kaže Bogičevićeva i napominje da ŠSC obezbjeđuje udžbenike.

U drugom upisnom roku koji počinje u ponedjeljak 06. jula i traje do 08. jula, mjesta za upis ima u gimnaziji, elektro i šumarskoj struci.

– Dakle otvorena su mjesta kako za gimnaziju tako i za zanimanja tehničar informacionih tehnologija I tehničar za obradu drveta CNC – kaže Bogičevićeva i dodaje da su sve informacije dostupne na web stranici škole.

SŠC “Milutin Milankoviuć” u MIlićima za školsku 2020/2021.godinu, planirao je upis 96 učenika raspoređenih u četiri odjeljenja.

izvor: radio magic