Potpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju 23 objekta u Bratuncu i Milićima

BRATUNAC

Potpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju 23 objekta u Bratuncu i Milićima

Danas su potpisani ugovori sa 23 povratničke porodice iz Bratunca i Milića sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, koje je potpisao ministar Edin Ramić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i načelnici ovih opština Nedeljko Mlađenović i Momir Lazarević kao i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.

Ramić je ovom prilikom rekao da je ukupna vrijednost ovog projekta 760.000 maraka i da se dio kuća obnavlja po sistemu „ključ u ruke“ što se finansira sredstvima Saudijske Arabije dok će određen broj domaćinstava dobiti građevinski materijal za obnovu i izgradnju svojih kuća iz sredstava ovog ministarstva, a u obnovi će im pomoći i opštine.

On je zahvalio načelnicima ovih opština na dobroj saradnji i podršci koju pružaju građanima da stvore bolje uslove za život i najavio i nove projekte za povratničku populaciju u drugim oblastima.

Mlađenović se zahvalio na podršci i najavio nastavak saradnja sa sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica.

On je rekao da će Opština Bratunac podržati porodice koje dobiju materijal u izvođenju radova.

U Memorijalnom centru Potočari u toku su radovi na izgradnji putne infrastrukture koja će znatno rasteretiti gužve u danima obilježavanja 11. jula koje finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

esrebrenica.ba