Đakon nepriznate CPC koji je rodom iz Zvornika pozivao na “Bljesak” i “Oluju”

REGION

Đakon nepriznate CPC koji je rodom iz Zvornika pozivao na “Bljesak” i “Oluju”

Protiv đakona kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Steva Mašanovića iz Tivta podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je na društvenoj mreži postavio objavu uvredljive sadržine sa govorom mržnje i netrpeljivosti na osnovu nacionalne pripadnosti, te da je pozivao na nasilje, prenio je Sputnjik.

– Protiv S.M. iz Tivta podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje – saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da je S.M. (45) iz Tivta, đakon kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, postavio sporni komentar na društvenoj mreži.

– Upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama S.M. stiču elementi krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje – navodi se u saopštenju.

Podgoričke “Vijesti” objavile su da je riječ o Stevu Mašanoviću iz Tivta.

– Nećete četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, ,,Bljesak” i ,,Oluja” će vam biti obdanište što vas ovdje čeka. Mantije mi moje. Multietnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko – napisao je Mašanović uz postavljen link pesme “Svetinja” hrvatskog pjevača i desničara Miroslava Škore.

Nešto kasnije, Mašanović je obrisao ovu poruku, ali su se njeni skrinšotovi proširili društvenim mrežama.

Mašanović je porijeklom iz okoline Zvornika, a u Tivtu živi od djetinjstva.

Mediji su objavili da je dugo godina bio profesionalno vojno lice – podoficir po ugovoru u Vojsci Jugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gdje je dobio otkaz, poslije čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore.

izvor: nezavisne.com