Još 227 pozitivnih na korona virus u Srbiji – Od ponedeljka moguće uvođenje novih mjera

REGION

Još 227 pozitivnih na korona virus u Srbiji – Od ponedeljka moguće uvođenje novih mjera

U protekla 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.933 osoba, registrovano je 227 novozaraženih, a preminule su dvije osobe.

Na respiratoru su 32 pacijenta.

Podsjetimo, juče smo imali najveći skok broja zaraženih od kako su ukinuti vanredno stanje i policijski čas, ali i rekordan broj testiranih. Jučerašnji podaci za taj dan glasili su – testirano 8.495 osoba, registrovano 193 novozaraženih, a jedna osoba je preminula. Na respiratoru je juče bilo 26 osoba.

Da se korona razbuktava dokaz je i to što su Novi Pazar i Kragujevac uveli vanrednu situaciju kako bi obuzdali širenje virusa, a epidemilog dr Predga Kon kaže da je vrlo moguće da će slična mjera biti donijeta i za Beograd.

Osim toga, nema grada i regiona u Srbiji koji juče nije saopštio da je stanje alarmantno i da bilježe nagli porast broja oboljelih.

Takođe, kako Blic saznaje, velike su šanse da u ponedjeljak budu predložene nove mjere na Kriznom štabu ako se nastavi ovakav trend rasta broja oboljelih od korona virusa. 

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, otvaranju kovid bolnica i šta će predložiti na sljedećem sastanku Kriznog štaba, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su građani imali priliku da svojom odgovornošću odlučuju kako će biti i da, ako toga ne bude, biće uvedene mjere koje će poboljšati stanje i sačuvati zdravlje i živote građana.

Ministar zdravlja naglašava da nije sramota da se nosi maska i da se ne pozdravljate sa nekim grljenjem i ljubljenjem.

Lončar međutim ističe da će se mjere održavati prema situaciji od područja do područja i da neće biti mera za one koji su disciplinovani i pridržavaju se preporuka, već samo tamo gde nema rezulta.

Kad je riječ o bolničkim kapacitetima ministar kaže da oni nisu ni blizu popunjeni i da se o tome striktno vodi računa.

izvor: srpska info