Vlasenica: Obavještenje Opštinskog štaba za vanredne situacije – zaraženo osam lica

VLASENICA

Vlasenica: Obavještenje Opštinskog štaba za vanredne situacije – zaraženo osam lica

 

Na teritoriji opštine Vlasenica identifikovano je osam osoba koje su pozitivne na virus korona. Trenutno se radi identifikacija svih kontakata sa osobama čiji je test na koronu pozitivan. Identifikovani nemaju simptome i trenutno se dobro osjećaju.

Štab za vanredne situacije opštine Vlasenica podsjeća vlasnike ugostiteljskih i trgovinskih objekata, te vlasnike zanatskih i drugih radnji, da su obavezni pridržavati se propisanih mjera: sva lica u zatvorenom prostoru obavezna su koristiti maske i držati socijalnu distancu.

Službenici Policijske stanice i inspekcijskih službi opštine kontrolisaće i sankcionisati veća javna okupljanja i upotrebu zaštitne opreme u zatvorenim prostorima. Zajednice etažnih vlasnika obavezne su izvršiti dezinfekciju stambenih prostora. Teritorijalna vatrogasna jedinica izvršiće pranje svih javnih površina, nakon čega će biti izvršena i dezinfekcija istih.

Obavještavamo građane da nema razloga za paniku! Sedam pozitivnih lica dolazi iz seoskih područja i pretpostavlja se da su imali kontakt sa zaraženom osobom iz Srbije. HES Doma zdravlja preduzima sve neophodne radnje sa ciljem sprečavanja zaraze. Inspekcijske službe preduzele su neophodne radnje i svim zaraženim osobama izrekle mjere obavezne samoizolacije.

Apelujemo na sve građane da se ne okupljaju u većim grupama, da u zatvorenim prostorima obavezno koriste zaštitnu opremu i drže se svih preporuka nadležnih službi.

(Izvor: opstinavlasenica.org)