Tri respiratora za zvorničku bolnicu od privrednika, preduzeća i Gradske uprave

MA Izdvojena ZVORNIK

Tri respiratora za zvorničku bolnicu od privrednika, preduzeća i Gradske uprave

 

Zvornička bolnica dobila je tri nova respiratora za koji su novac sakupili zvornički privrednici, preduzeća i Gradska uprava. Ivan Popović, direktor JZU „Bolnica Zvornika“ zahvalio se svima koji su izdvojili sredstva za respiratore.

 – Zahvalan sam gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću kao inicijatoru akcije, fabrici „Alumina“, koja je nosilac projekta sa Gradskom upravom te zvorničkim privrednicima. U narednih nekoliko dana očekujemo donaciju još jednog kliničnog respiratora od „Elektroprivrede“ RS. Moram da se zahvalim i gospodinu Slavnu Ristića te Gradskoj organizaciji crvenog krsta iz Bijeljine. Na području naše regije trenutno je zaraženo preko 60 pacijenata, svi su dobrog opšteg stanja, a od osam pacijenata na kovid odjeljenju svi imaju blažu ili lakšu kliničku sliku te nemamo nijednog pacijenta na respiratoru. Ova oprema će nam dobro doći ukoliko dođe do pogoršanja situacije sa virusom korona – rekao je Popović i dodao da su nedavno od Vlade RS dobili dva mobilna respiratora.

On je istakao da su ranije imali četiri respiratora, te četiri anesteziološka aparata koji mogu da zamijene respiratore, a najave Vlade Republike Srpske su da će sve bolnice imati najmanje po 10 respiratora.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao da je najvažnije da su se svi sugrađani odazvali za pomoć kada je to bilo potrebno.

 – Zahvalnost svim privrednicima koji su učestvovali u ovoj organizaciji, kompaniji „Alumina“, vjerskim organizacijama, jer su i Srpska pravoslavna crkva i Islamska zajednica učestvovale u ovoj akciji, potom našem zemljaku Milu Jokić iz Frankfurta, koji je porijeklom iz Grbavaca, koji je uplatio 10.000 evra te svim drugim koji su se odazvali ovoj akciji kada je to bilo najpotrebnije. Ovo je prilika da se zahvalimo i svim zdravstvenim radnicima koji su za vrijeme vanrednog stanja i danas kada imamo najviše zaraženih davali i daju svoj maksimum – rekao je Stevanović i dodao da jedan respirator košta 47.000 KM.

(infobirac.net)