Skupština opštine Bratunac usvojila izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu

BRATUNAC

Skupština opštine Bratunac usvojila izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu

 

U Bratuncu je održan nastavak sjednice Skupštine opštine Bratunac na kojoj su odbornici usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta opštine za 2019.godinu.  Prošlogodišnji budžet planiran je u iznosu 8.404.505 КM, a ostvaren je u procentu 91 odsto. Skupština je donijela odluku o izmirenju budžetskih obaveza prenesenih iz 2019. godine.

Na jučerašnjoj sjednici, na lični zahtjev, razriješena je dužnosti predsjednica Odbora za žalbe opštine Bratunac Milijana Milovčević, a za vršioca dužnosti predsjednika tog Odbora imenovana je Nada Simić.

Skupština je donijela odluke o raspisivanju konkursa za izbor predsjednika Odbora za žalbe i izbor komisije za provođenje tog konkursa.

Odbornici su donijeli Odluku o kupovini zemljišta u bratunačkom naselju Repovac za izgradnju infrastrukture sistema za navodnjavanje.

Prije razmatranja izvještaja o radu za prošlu godinu preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština data je pauza, nakon koje se većina odbornika nije vratila u salu. Sjednica Skupštine opštine je prekinuta, a odbornici će biti obaviješteni kada će biti nastavljen njen rad.

(Izvor: opstinabratunac.org)