Rukometaši Dervente odustali od Premijer lige BiH – Drina ne želi po svaku cijenu ostati u elitnom rangu

SPORT ZVORNIK

Rukometaši Dervente odustali od Premijer lige BiH – Drina ne želi po svaku cijenu ostati u elitnom rangu

Rukometaši Dervente naredne sezone neće igrati u Premijer ligi BiH, iako su to zaslužili osvajanjem šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske. 

Skupština Dervenćana donijela je odluku da se odustane od plasmana u najviši rang bh. rukometa, prvenstveno zbog finansijskih problema koje je prouzrokovala pandemija korona virusa. 

Iz ovog kluba poručili su da će i naredne sezone jurišati na najviši plasman u Prvoj ligi Republike Srpske, te da će i dalje nastojati da se orijentišu na svoje mlade igrače, koji su budućnost kluba.

Odmah nakon ove odluke počela su nagađanja oko toga da li će Drina ostati i naredne sezone premijerligaš. U razgovoru sa Aleksandrom Golubovićem trenerom kluba saznali smo da je Drina odlučno uz Rukometni savez Republike Srpske i da će podržati svaku njihovu odluku o daljem nastavku takmičenja.

– Mi sigurno nećemo po svaku cijenu ostati naredne sezone u sapunici zvanoj Premijer liga BiH, jer je to takmičenje u kome glavne zvijezde nisu rukometaši već sudije i delegati. Ukoliko rukovodstvo saveza obezbijedi generalnog sponzora, možda bi i naredne sezone mi igrali ovo takmičenje. Naravno prvi uslov će biti regularnost koje ove sezone iza nas nije bilo, a to pokazuje i podatak da smo jedina liga u Evropi koja nije završena i ko zna kada će se završiti. Dajemo punu podršku radu RSRS i sve njihove odluke podržavamo – rekao je Golubović.

U Drini ističu da moraju prvo sačekati odluku o tekućoj sezoni nakon čega će imati dosta jasniji stav o narednoj sezoni. U narednom periodu trebala bi biti održana sjednica skupštine kluba na kojoj bi se zauzeo konačni stav o statusu kluba, igračkom kadru, finansijama i brojnim pitanjima koja treba riješiti ukoliko Drin želi da ostane u Premijer ligi BiH.

infobirac.net