Fudbaleri Drine počeli pripreme za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske

SPORT

Fudbaleri Drine počeli pripreme za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske

Prozivkom igrača, koju je na gradskom stadionu, obavio šef stručnog štaba Mile Milanović, počele su pripreme Drine iz Zvornika, za početak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske.

Zvorničani su u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa Istok, prije prekida prvenstva, izazvanog pojavom pandemije virusa korona, zauzimali drugo mjesto iza ekipe Leotara iz Trebinja, i na osnovu odluke Fudbalskog saveza Republike Srpske o proširenju Prve lige sa 10 na 16 klubova, stekli pravo da budu članovi najelitnijeg takmičenja Republike Srpske.

Šefu stručnog štaba Milu Milanoviću, pomagaće Goran Škiljević, a trener golmana biće Dragan Aleksić, raniji usješan čuvar mreže zvorničkog prvoligaša.

– Trebaće mnogo više rada i angažovanja na treninzima, da bi se spremili za veći rang takmičenja. Obavićemo 90 odsto treniga na našem stadionu i samo ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni, treniraćemo na igralištu Radničkog u Karakaju. Zbog aktuelne situacije sa virusom korona, treniraće se samo jednom dnevno i u ritmu – pet treniga, jedna prijateljska utakmica. rekao je Milanović.

On je već je zakazao i prvu pripremnu utakmicu. Na traženje Radnika iz Bjeljine, sa ovim članom Premijer lige BiH, Drina će odigrati pripremnu utakmicu već u subotu 4. jula u 17 časova i 30 minuta u Zvorniku. U planu su i prijateljske utakmice sa ekipom Radnički Stobeks iz Loznice (11. jula), te protiv Budućnosti iz Pilice (25. jula). Ostalo je da se ugovore prijateljske utakmice za još pet slobodnih termina. Kao generalna proba, za početak prvenstva koji je zakazan za osmi avgust, biće utakmica sa ekipom Rađevca iz Krupnja.

infobirac.net