U dvije zvorničke srednje škole završen prvi upisni rok

ZVORNIK

U dvije zvorničke srednje škole završen prvi upisni rok

 

U dvije zvorničke srednje škole završen je prvi upisni rok, a za slodobna mjesta učenici će moći da konkurišu u julskom upisnom roku.

U Tehničkom školskom centru, nakon završenog bodovanja, upisano je 177 od planiranih 216 učenika.

 – Popunjena su sva mjesta u zanimanjima tehničar drumskog saobraćaja, bravar-zavarivač i automehaničar. U julskom upisnom roku učenici se mogu opredijeliti za neka od sljedećih zanimanja koja nisu u potpunosti popunjena, a to su tehničar elektroenergetike (8 slobodnih mjesta), tehničar računarstva i programiranja (2 slobodna mjesta), električar telekomunikacija (8 slobodnih mjesta), tehničar za CNC tehnologije (8 slobodnih mjesta), tehničar poštanskog saobraćaja (3 slobodna mjesta), vozač motornih vozila (8 slobodnih mjesta) te hemijski tehničar (2 slobodna mjesta) – rekao nam je Goran Grujić, direktor TŠC Zvornik i dodao da će rang liste učenika biti objavljene sutra, 26.06. u 10.00 časova na oglasnoj tabli škole i na sajtu www.jutsczv.org.

Grujić je izrazio očekivanja da će i ostala mjesta biti popunjena u julskom roku koji traje od 6.do 8. jula.

U Srednjoškolskom centru Petar Kočić takođe su zadovoljni ovogodišnjim upisom i interesovanjem učenika za smjerove u ovoj školi.

 – Kompletirana su dva odjeljenja medicinske škole, dva gimnazije opšteg i jedno društveno-jezičkog smjera, te po jedno ekonomskih i poslovno-informatičkih tehničara. Kod nas je ostalo 8 slobodnih mjesta na smjeru turistički tehničar, 10 na smjeru kuvar-poslastičar te 3 mjesta u gimnaziji računarsko-informatičkog smjera. Posebno nam je drago što je ponovo vladalo veliko interesovanje za gimnaziju opšteg smjera kakvo nismo imali u posljednjih deset godina. Dakle, u četiri odjeljenja ostala su samo tri slobodna mjesta u gimnaziji računarsko-informatičkog smjera, a čak 43 odlična učenika su u prvom dijelu prvog upisnog roka konkurisala za gimnaziju opšteg smjera – istakla je Biljana Pisić, direktorica škole.

Rezultati drugog dijela prvog upisnog roka u ovoj školi su istaknuti na školskom sajtu gimissspkzv.org.

(infobirac.net)