PU Zvornik: Za 53 odsto povećan broj vozača pod dejstvom opojnih droga

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

PU Zvornik: Za 53 odsto povećan broj vozača pod dejstvom opojnih droga

 

Broj vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga u prvih pet mjeseci na području PU Zvornik je za 53 odsto viši nego u istom periodu prošle godine. Miljan Bobar, portparol PU Zvornik kaže da su evidentirana 43 ovakva slučaja.

 – Kod 43 vozača, koja su isključena iz saobraćaja, je ustanovljeno da su vozili pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati tokom vožnje – rekao je Bobar i istakao da je u prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno 69 slučajeva zlouptrebe opojnih droga, od koji je bilo 15 krivičnih djela i 54 prekršaja.

 – Nadležnim tužilaštvima je podnijeto 13 izvještaja protiv 14 lica. Policijski službenici su tokom svojih aktivnosti pronašli i privremeno oduzeli najviše marihuane, heroina, medicinskih droga, ekstazija i drugih opojnih sredstava – istakao je Bobar.

Policijski službenici PU Zvornik su povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga dijelili letke pod nazivom „Odlučni u suprotstavljanju!“ kako bi upoznali građane sa preventivnim aktivnostima borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga.

Ove aktivnosti imaju za cilj podizanje svijesti građana o štetnosti upotrebe opojnih droga.

(infobirac.net)