Cvijanović: Institucije Srpske podržavaju ulaganja u opštinu Vlasenica

VLASENICA

Cvijanović: Institucije Srpske podržavaju ulaganja u opštinu Vlasenica

 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je posjetila opštinu Vlasenica gdje je svečano otvorila rekonstruisani objekat Predškolske ustanove Prvi koraci.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem na kome je razgovarano o o investicijama koje su urađene ili su u toku u ovoj opštini, a bilo je riječi i o predstojećim ulaganjima koje će podržati institucije Republike Srpske.

Nakon sastanka, koji je održan u kabinetu načelnika opštine, predsjednica Cvijanović i Kraljević posjetili su gradilište novog objekta Policijske stanice, zatim kompaniju Alpro, nakon čega je predsjednica Srpske svečano otvorila rekonstruisani objekat Predškolske ustanove Prvi koraci.

Na kraju radne posjete opštini Vlasenica predsjednica Srpske posjetila je mjesto izvođenja radova na izgradnji Studentsko-đačkog doma Srbija. Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je Vlada u prethodnom periodu obezbijedila oko 700.000 KM da bi policija imala adekvatne uslove za rad na teritoriji opštine Vlasenica.

Власеница - Цвијановић и Краљевић посјетили градилиште новог објекта Полицијске станице - Фото: СРНА

Nakon što je posjetila gradilište novog objekta Policijske stanice u Vlasenici za čiju je izgradnju sredstva obezbijedila Vlada, Cvijanovićeva je istakla da je to učinjeno znajući koliko su važni adekvatni uslovi da bi mogli svi zajedno da obave posao u vezi sa opštom bezbjednošću, zaštitom građana i imovine, ali i u kontekstu cijele Republike Srpske radi zaštite ustavnog poretka.

– Širom Republike Srpske mogli ste primijetiti da smo u prethodnih nekoliko godina odobravali sredstva za bolje uslove za rad policije, bilo da je riječ o velikim centrima kao što je banjalučki u Zalužanima ili je riječ o stanicama u svim našim opštinama – izjavila je Cvijanovićeva novinarima.

Цвијановић посјетила фабрику Алпро, Фото: РТРС

Ona je izrazila zadovoljstvo što će policija imati bolje uslove za rad i što će to služiti građanima, te lokalnim i republičkim institucijama.

Cvijanovićeva je napomenula da realizacijom projekata u Vlasenici ova opština dobija sasvim novu i drugačiju dimenziju.

Izgradnja policijske stanice i studentsko-đačkog doma Srbija predstavljaju najveće investicije u opštini Vlasenica u posljednjih 30 godina.

(Izvor: rtrs.tv i infobirac.net)