Vlasenica: Nakon poplave u Jevtićima stanje se normalizuje

VLASENICA

Vlasenica: Nakon poplave u Jevtićima stanje se normalizuje

 

Više od dvadeset sati stanovnici Jevtića, mjesta na putnom pravcu Vlasenica – Кladanj, strepili su od vodene bujice koja im je prijetila nakon što se Drinjača, nabujala od obilnih padavina, izlila iz svoga korita.

U ponedjeljak, već oko 12 časova, prekinuta je putna komunikacija na većini pravaca u regiji Birač, pa i na magistralnom putu Vlasenica- Кladanj, u Jevtićima, gdje je voda prodrla do kuća.

Pod vodom se našla većina zasada, plastenici i štale, ali da se ne ponovi 2014. godina spriječeno je zahvaljujući mehanizaciji koju je poslala uprava opštine Vlasenica.

Načelnik Miroslav Kraljević je obećao da će opština Vlasenica, koliko god bude u mogućnosti, pomoći ljudima koji su pretrpjeli štetu.

 – Mi smo tu da pomažemo svojim ljudima, i koliko god možemo, pomoći ćemo im u sanaciji štete, posebno ove vezano za uništene usjeve – kazao je načelnik Кraljević.

U Jevtićima je juče u toku dana osposobljena putna komunikacija, dok su stanovnici tada još bili bez vode, interneta i televizijskog signala.

(Izvor: vlasenica24info)