Upis u TŠC Zvornik: Najviše interesovanja za tehničare drumskog saobraćaja i zavarivače, slobodna mjesta u elektro struci

ZVORNIK

Upis u TŠC Zvornik: Najviše interesovanja za tehničare drumskog saobraćaja i zavarivače, slobodna mjesta u elektro struci

 

U Tehničkom školskom centru u Zvorniku ove godine previđen je upis devet odjeljenja, odnosno 216 učenika, a prema podacima iz ove ustanove do danas je konkurisalo ukupno 170 učenika.

Goran Grujić, direktor Tehničkog školskog centra kaže da su svršeni osnovci najviše interesovanja ove godine pokazali za smjerove tehničar drumskog saobraćaja i bravar-zavarivač, i ta odjeljenja su već popunjena, te za zanimanje hemijski tehničar.

 – Za razliku od prethodne godine kada je bilo veće interesovanje za elektro struku sada je najviše zainteresovanih za saobraćajnu struku te hemijske tehničare i zavarivače. Slobodnih mjesta imamo u zanimanjima tehničar CNC tehnologija, tehničar poštanskog saobraćaja te u elektro struci – navodi Grujić. 

 

On je dodao da je bilo očekivano da će dosta učenika konkurisati za zanimanje bravar-zavarivač jer je deficitarno te će svi učenici uredbom Vlade Republike Srpske imati plaćen prevoz do škole te stipendiju 100 KM mjesečno. 

 – Drugi dio upisnog roka završava se sutra, a učenici mogu da konkurišu za neko od slobodnih mjesta u periodu od 08 do 12 časova – naveo je Grujić.

Nakon prvog upisnog roka, svi koji nisu uspjeli da se upišu na predviđena zanimanja moće će da izaberu neko od slobodnih mjesta u julskom upisnom roku. 

(infobirac.net)