Stiglo 15 pumpi i 10 isušivača od Republičke uprave civilne zaštite

MA Izdvojena ZVORNIK

Stiglo 15 pumpi i 10 isušivača od Republičke uprave civilne zaštite

 

Republička uprava civilne zaštite dopremila je u Zvornik 15 pumpi za izvlačenje vode iz poplavljenih kuća te 10 isušivača. Oni su pozvali sve vlasnike domaćinstava koja su bila poplavljena da se jave Službi civilne zaštite grada Zvornika ili Službi profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika kako bi im dostavili pumpe i isušivače.

Milan Novitović direktor Republičke uprave civilne zaštite RS rekao je novinarima da je poplavljeno trideset domaćinstava kojima je voda ušla u kuće ili podrumske prostorije.

 – Radi se o bujičnim vodotocima koji su se srećom brzo povukli. Mi smo odmah odgovorili na poziv zvorničke civilne zašitite i dopremili pumpe i isušivače kako bismo pomogli u što bržoj sanaciji od poplava. RU CZ raspolaže sa dovoljno opreme i sredstava da pomogne u ovim situacijama – rekao je Novitović.

Šef Službe civilne zaštite grada Zvornika Rajko Jurošević zahvalio se na dopremljenoj opremi.

 – Uz asistenciju timova RU CZ, krenuli smo od najugroženiji kuća u Čelopeku da crpimo vodu. Pozivamo sve vlasnike čiji su objekti poplavljeni da se jave ili nama ili vatrogascima kako bismo im dopremili opremu i pomogli u im da što prije saniraju posljedice poplava – rekao je Jurošević i dodao da su sve rijeke i vodotoci u svojim koritima.

(infobirac.net)