Saopštenje za javnost GU Zvornik – Sedam novozaraženih virusom korona, u Zvorniku ukupno pozitivno 51 lice

ZVORNIK

Saopštenje za javnost GU Zvornik – Sedam novozaraženih virusom korona, u Zvorniku ukupno pozitivno 51 lice

 

Virus korona potvrđen je kod još sedam osoba na području grada Zvornika. Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja u Zvorniku ukupno je testirala 768 osoba. U Zvorniku je pozitivno 51, a još četiri rezultata se očekuju.

U kovid odjeljenju bolnice u Zvorniku smješteno je pet pacijenata od kojih su tri pozitivna na virus korona. Nakon što su tri pacijenta juče prebačena u karantin u Bijeljini primljena su dva nova sa upalom pluća. NJihov brzi test je negativan, čeka se rezultat PCR testa.

Sinoć je urađeno drugo testiranje za 10 i prvo testiranje za četiri pacijenta smještena u Republičkom karantinu u „Domu za učenike“ u Bijeljini.

Komunalna policija kontroliše provođenje mjere kućne izolacije za 381 lice na području Zvornika, dok je za 26 osoba ista mjera istekla.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

infobirac.net