Zbog izlivanja Sapne, Hoče i kanalske mreže: U više od dvadeset domaćinstava u Zvorniku ušla voda (FOTO, VIDEO)

MA Izdvojena ZVORNIK

Zbog izlivanja Sapne, Hoče i kanalske mreže: U više od dvadeset domaćinstava u Zvorniku ušla voda (FOTO, VIDEO)

 

Prema podacima Službe civilne zaštite, u Zvorniku je došlo do izlivanja rijeke Sapne u Ceru, Grbavcima, Hajdarovićima i Ristićima, a došlo je i do prekida saobraćaja u Šetićima na regionalnom putnom pravcu Zvornik-Sapna. Rijeka Hoča se izlila u Glumini i Karakaju te poplavila nekoliko domaćinstava, a dodatni problem je napravila kanalaska mreža u Čelopeku i Tršiću gdje su takođe poplavljena domaćinstva. Rajko Jurošević, šef Službe civilne zaštite u Zvorniku kaže da je trenutno u preko 20 domaćinstava ušla voda.

 – Rijeka Hoča se izlila u Glumini, kanalska mreža u Čelopeku i Tršiću i tu su poplavljena domaćinstva. Veliki problem je izazvala kanalska mreža koja nije bila spremna da primi ovoliku količinu padavina. Najveći problem su bili prelazi u njive koji nisu pravljeni po propisu i to je stvorilo čepove u kanalskoj mreži što je dovelo do izlivanja vode. Sa mašinama smo na terenu i pročepljavamo ove kanale i oni će raščistiti sve ove prelaze – rekao je Jurošević.

On je dodao da su njihove i ekipe vatrogasaca na terenu sa opremom.

 – Na pet lokacija su dodijeljene pumpe za izbacivanje vode. Zahtjeva je bilo i više, ali smo i mi i vatrogasci dali sve pumpe koje smo imali – rekao je Jurošević i dodao je i Sapna poplavila nekoliko domaćinstava u jednom dijelu svog toka.

Jedino je povoljna situacija na rijeci Drini jer njen vodotok nije veliki te može da primi svu količinu vode iz Sapne i Hoče.

Kako su nam javili čitaoci, voda se izlila i na putni pravac Šekovići-Vlasenica.

Put Vlasenica-Šekovići

(infobirac.net)