Saopštenje GU Zvornik: U Šetićima prekinut saobraćaj, korito Drine stabilno

MA Izdvojena ZVORNIK

Saopštenje GU Zvornik: U Šetićima prekinut saobraćaj, korito Drine stabilno

 

Zbog obilnih padavina u našoj regiji, pripadnici Službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice su na terenu i prate situaciju, a angažovana je i mehanizacija preduzeća Zvornik putevi d.o.o, Кeso promet d.o.o i Pantić promet d.o.o, saopšteno je iz GU Zvornik.

Najteža situacija je u mjesnim zajednicama Čelopek, Кarakaj i Ulice gdje je voda iz kanalskih mreža poplavila dvorišta i prijeti da uđe u kuće. Do izlivanja bujičnih tokova na području Zvornika došlo je i na lokalnom putu u mjestu Šetići gdje je prekinut saobraćaj zbog izlivanja Šetićke rijeke. U mjesnoj zajednici Pađine izlila se Vreljanska rijeka na lokalni put, a poplavljeni su i usjevi. U Đulićima i Grbavcima rijeka Sapna je poplavila imanja, ali trenutno kuće nisu ugrožene.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske najavili su da se očekuju obilnije padavine danas, kada i može doći do bujičnih poplava. Кorito rijeke Drine je stabilno i prema informacijama nadležnih trenutno nema opasnosti od plavljenja naselja.

Iz zvorničke Službe civilne zaštite apeluju na građane da se ne približavaju riječnim koritima i da preduzmu sve mjere i radnje u cilju zaštite ljudi i materijalnih dobara od mogućih bujičnih poplava, stoji u saopštenju GU Zvornik.

(infobirac.net)