Novak će se u Beogradu testirati na koronavirus

OSTALI SPORTOVI SVIJET

Novak će se u Beogradu testirati na koronavirus

 

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković vratiće se u Beograd, gdje će biti testiran na koronavirus, poslije potvrde da je Grigor Dimitrov zaražen. Đoković je u Beogradu i Zadru, tokom Adrija tura, bio u bliskom kontaktu sa Bugarinom i moraće da uradi test na kovid 19.

Iako će to mnogi uraditi u Hrvatskoj, najbolji igrač svijeta odlučio se sa drugačiji korak i povratak u rodni grad.

Kako nije osjetio nikakve simptome, u skladu sa preporukama nadležnih hrvatskih zdravstvenih vlasti, riješio je da se vrati u Beograd.

U Srbiji će i kontaktirati epidemiologe i obaviti neophodna testiranja na koronavirus.

 – Učesnici Adrija tura iz inostranstva, ukljućujući tenisere iz Srbije, i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gdje je potrebno da se jave epidemiološkim službama, kako bi dobili informacije i dalje preporuke. To je istakla epidemiološka služba Zadarske županije, sa kojom su organizatori turnira sve vrijeme na direktnoj vezi. Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaku dužem od 10 minuta s Grigorom Dimitrovom sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom ljekaru opšte prakse – saopšteno je iz Adrija tura. 

Čelni ljudi Adrija tura nagovijestili su da će čitava turneja biti otkazana jer moraju da donesu važnu odluku.

Poslije vikenda u Beogradu i Zadru, planiran je bio turnir Banjaluci, kao i egzibicioni meč Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu.

(Izvor: rts.rs)