U Zvorniku još šest osoba zaraženo korona virusom

MA Izdvojena ZVORNIK

U Zvorniku još šest osoba zaraženo korona virusom

 

Prema podacima iz GU Zvornik, još šest osoba u Zvorniku pozitivno je na virus korona. Ukupan broj zaraženih od 8. juna na području grada je 44.

Nakon ljekarskog pregleda pozitivni na virus korona sa lakšom kliničkom slikom biće prebačeni u Republički karantin Dom za učenike u Bijeljini.

U kovid odjeljenju bolnice u Zvorniku smješteno je šest pacijenata od kojih je pet pozitivno, a za jednog se čekaju rezultati testa. Svi pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja izuzev jedne bolesnice koja je febrilna, ali zadovoljavajućeg kliničkog statusa.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik testirala je 745 lica, a za još 52 se očekuju rezultati. U kućnoj izolaciji trenutno je 355, dok je za 18 osoba mjera izolacije istekla.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

(infobirac.net)