Obilježavanje 28 godina od spajanja boraca u proboju koridora

REGION

Obilježavanje 28 godina od spajanja boraca u proboju koridora

 

U Mišićima kod Modriče danas će biti obilježeno 28 godina od susreta Prvog krajiškog i Istočnobosanskog korpusa u operaciji Koridor 1992, kojim su spojeni istočni i zapadni dijelovi Republike Srpske.

Susret boraca dva korpusa dogodio se 26. juna 1992. godine oko 16.00 časova, na liniji Živkovo Polje-Filomena-rječica Tolisa.

Obilježavanje tog događaja organizuje Opštinska boračka organizacija uz podršku opštine Modriča.

Program obilježavanja počeće u 19.00 časova kada će biti služen parastos, a potom položeno cvijeće na spomen-obilježje stradalima u operaciji Koridor 92.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Modriča Željko Terzić rekao je da je ova manifestacija od regionalnog značaja i da se četvrtu godinu održava dan uoči obilježavanja proboja Koridora života.

Budući da je zabranjeno okupljanje više od 50 osoba, na ovogodišnju manifestaciju pozvani su predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i boračkih organizacija iz Prijedora, Šamca i Pelagićeva.

Terzić je dodao da su pozvani i predstavnici Prvog bataljona vojne policije Prvog krajiškog korpusa, Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kao i Trebavske brigade iz Modriče, koja dan susreta boraca obilježava i kao Dan brigade.

(Izvor: rtrs.tv)