U Srpskoj 31 novooboljelo lice, u Zvorniku tri nova slučaja

MA Izdvojena ZVORNIK

U Srpskoj 31 novooboljelo lice, u Zvorniku tri nova slučaja

 

U posljednja 24 časa testirano je 368 uzoraka, od čega je virus korona potvrđen kod 31 osobe.

– Radi se o sedam osoba iz Srpca, po pet iz Banjaluke i Kotor Varoša, tri iz Mrkonjić Grada, Zvornika i Kostajnice, dvije iz Laktaša, te po jedna osoba iz Prijedora, Doboja, Istočne Ilidže i Teslića – saopštila je epidemiolog Јela Aćimović.

Radi se o 14 muških i 17 ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 19 srednje i šest osoba starije životne dobi.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Još tri lica na teritoriji grada Zvornika pozitivna su na virus korona tako da je ukupan broj zaraženih 27. Pet pacijenata nalazi se u odjeljenju kovid bolnice u Zvorniku od kojih su tri pozitivna i za dva se čekaju rezultati. Svi su dobrog opšteg stanja.

Rezultati se čekaju za 56 osoba, a Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja nastavlja sa testiranjem kontakata zaraženih lica. U kućnoj izolaciji trenutno je 307 osoba.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije do 22. juna zabranjena su sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, kao i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista. Radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće ograničeno je od 06:00 do 23:00 časa.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru.

Nadležni organi sprovodiće rigoroznije kontrole poštovanja propisanih mjera i kažnjavati prekršioce. Кrivično će odgovarati i sva lica koja daju nepotpune podatke o članovima svog domaćinstva i svojim kontaktima.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

(infobirac.net)