Šeranić: Ne možemo iskorijeniti virus, trenutno nema težih slučajeva

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Šeranić: Ne možemo iskorijeniti virus, trenutno nema težih slučajeva

 

Virus korona ne možemo iskorijeniti, ali je lična odgovornost svakog pojedinca kako će se ponašati u ovoj situaciji i kako će se odnositi prema izrečenim mjerama, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Vlade Republike Srpske odgovarajući na pitanja novinara o povećanom broju zaraženih u Srpskoj.

On je istakao da je zabilježeno povećanje broja oboljelih ne samo kod nas nego i u regionu.

 – Sa jedne strane, nakon relaksacije mjera građani se ne pridržavaju propisanih pravila, a sa druge strane, otvaranjem granica otvorena je i mogućnost većeg kretanja ljudi i samim tim je povećan broj zaraženih. Takva situacija je i u regionu. To sam i ranije govorio, a sada ponavljam da mi ne možemo iskorijeniti korona virus, ali je na svakom pojedincu da poštuje propisane mjere i njegova je odgovornost kako se ponaša prema izrečenim mjerama – rekao je Šeranić i dodao da je dobra stvar što kovid bolnice nisu opterećene pacijentima te da nije bilo smrtnih slučajeva u posljednje vrijeme.

 – Imali smo samo jednog pacijenta na respiratoru, a prema informacija koje sam danas dobio i on bi trebao da bude danas skinut sa respiratora i osjeća se bolje – zaključio je Šeranić. 

(infobirac.net)