Potpisan ugovor o početku izgradnje novog bloka zvorničke bolnice i rekonstrukcije postojećeg objekta – vrijednost radova 29.000.000 KM

MA Izdvojena ZVORNIK

Potpisan ugovor o početku izgradnje novog bloka zvorničke bolnice i rekonstrukcije postojećeg objekta – vrijednost radova 29.000.000 KM

 

U prisustvu premijera Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića, gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića te Ivana Popovića, direktora JZU Bolnica Zvornik i predstavnika izvođača radova konzorcijuma koji predvodi Enikon Gradnja potpisan je ugovor o početku radova na izgradnji novog bloka i rekonstrukciji postojećeg objekta zvorničke bolnice, a ukupna vrijednost radova je 29.000.000 KM. 

Prema riječima nadležnih rok za uvođenje izvođača u posao je 15 dana, rok za završetak rekonstrukcije postojećeg objekta 10 mjeseci, a izgradnju novog bloka 20 mjeseci.

Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik kaže da će od ukupnog iznosa za nabavku medicinske i nemedicinske opreme biti utrošeno 19 miliona maraka, a ostatak za gradnju novog objekta i rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg te izgradnju parking galerije te uređenje prostora oko bolnice.

 – Svi stanovnici regije Birač, građani Zvornika će dobiti bolje uslove za boravak i liječenja, zaposleni bolje uslove za rad – rekao je Popović i zahvalio se na pomoći rukovodstvima Srbije, Republike Srpske i grada Zvornika koji su pomogli u finansiranju ovog projekta. 

Gradonačelnik Zvornika je istakao da će ovim projektom biti riješeno dosta problema jer se radi i na kadrovskom podizanju bolnice te da očekuju da će ovo biti pravi regionalni centar na zadovoljstvo svih pacijenata iz Zvornika i regije Birač.

 – Mi smo dali svoj doprinos u raseljavanju jednog stambenog objekta sa nekoliko stambenih jedinica koji se nalazi na mjestu gdje će biti izgrađen novi blok bolnice – rekao je Stevanović.

Ministar Alen Šeranić istakao je ovom prilikom da se sa ovim projektom nastavlja ulaganje u razvoj regionalnih bolnica.

 – Prije svega imaćemo jedan urgentni blok za zbrinjavanje hitnih slučajeva, biće omogućene polikliničke usluge dijagnostike i pregleda, te hirurški i endoskospki blok koji će omogućiti da pacijenti u jendom brzom protoku dobiju kvalitetnu uslugu. Ovo je dobar primjer sinhronizovane saradnje lokalnog i republičkog nivoa vlasti kako bi projekat bio uspješno izveden do kraja – istakao je Šeranić.

Premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je ovo, pojedinačno, najveći projekat u regiji Birač od osnivanja Republike Srpske.

 – Zvornik i regija Birač zaslužuju bolje uslove za liječenje nego što su to imali do sada i ovim projektom će to biti omogućeno. Bolnica Zvornik sa svojih 208 kreveta nije mogla da zadovolji sve potrebe pacijenata, a ovaj projekat će zvorničku zdravstvenu ustanovu svrstati rame uz rame sa svim drugim bolnicama u Srpskoj – rekao je Višković i zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku Zvornika na pomoći pri obezbjeđivanju uslova za izvođenje ovog projekta.

Ukupna investicija je 29 miliona КM, od kojih je Vlada Republike Srbije donirala 1,5 miliona КM, grad Zvornik 600.000 КM i Vlada Republike Srpske preostali iznos.

(infobirac.net)