Milići : Stefan Đuričić đak generacije

MILIĆI

Milići : Stefan Đuričić đak generacije

Dodjelom diploma te priznanja i nagrada odličnim učenicima i učeniku generacije, SŠC “Milutin Milanković” u Milićima ispratio je još jednu generaciju maturanata. Među 68 učenika, titulu “đak generacije” ponio je Stefan Đuričić, koji je završio ekonomsku školu – smjer ekonomski tehničar. “Veoma sam srećan i iznenađen što sam proglašen učenikom generacije.Ima tu puno odrizanja ali kad imate cilj ništa nije teško. Planiram upisati Ekonomski fakultet u Bijeljini” – kaže Stefan koji je tokom školovanja ostvario uspjeh 5,00.

Osim Vukove diplome i diplome učenika generacije, Stefan je dobio novčanu nagradu od opštine Milići i stekao pravo na opštinsku stipendiju.

Uz Stefana, još 12 učenika milićkog SŠC-a, tokom školovanja se istaklo po odličnim rezultatima a kao nagradu dobili su po jednu knjigu od škole. “To su : Marko Bošković IV-1, Jovana Radović IV-2, Nada Dragić IV-1, Dušan Mimić IV-1, Ranka Tomić IV-1, Anastasija Milinković IV-1, Ivona Petković IV-1, Nataša Skočo IV-1, Milena Đogić IV-2, Osmana Musić IV-3 i Ranko Sekulić III-4” – kaže direktorica SŠC Vesna Bogičević.

Nagrađeni učenici kažu da im je drago što je njihov trud i rad prepoznat. “Sve četiri godine sam bila odlična i bila sam jedan od kandidata za učenika generacije. Hvala profesorima na svemu” – kaže Jovana Radović.

“Znači mi mnogo ovo priznanje jer to je pokazatelj mog truda i rada” – kaže Osmana Musić.

Milena Đogić kaže da je online nastava prošla dobro. “Nije bilo teško ali predmeti, poput matematike bili su malo teži za praćenje putem onilne nastave” – kaže Milena.

“Bilo mi je dobro u školi, planiram da upišem Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini” kaže Nataša Skočo.

Ranka Tomić planira da upiše Elektrotehnički fakultet UIS. “Drago mi je da sam ostvarila uspjeh tokom školovanja i nadam se da ću i dalje biti uspješna” – kaže Ranka.

Ivona Petković planira na studije u Beograd. “Planiram upisati inžinjerstvo i biotehnologiju zato što sam tokom školovanja stekla ljubav prema biologiji posebno u četvrtoj godini. Što se tiče mature bilo nam je lijepo. Mislim da će se oni koji nisu slavili pokajati bez obzira što je ove godine bilo drugačije – bez slikanja i sređivanja, ali bitno je društvo sa kojim smo bili ” – kaže Ivona.

Zbog mjera koje su uvedene u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa korona 34 maturanta sa razrednim starješinama proslavili su prošlog petka matursko veče – potvrđuje direktorica milićkog srednjoškolskog centra Vesna Bogičević i dodaje da će 21.generacija maturanata u ljetopisu škole ostati upisana kao generacije koja je svoje školovanje završila putem online nastave.

izvor: radio magic