Baraž meč za EP 2021, između Srbije i Norveške se igra 8.oktobra

REGION

Baraž meč za EP 2021, između Srbije i Norveške se igra 8.oktobra

EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Evropska kuća fudbala (UEFA) je donijela odluku da će se baraž meč za EP 2021, između Srbije i Norveške, odigrati 8.oktobra.

Tim povodom selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je izjavio da je zadovoljan terminom jer će igrači imati vremena da uđu u formu.

– Dobro je što se ne igra u septembru, jer igrači moraju da uđu u takmičarski ritam kroz nastupe u klubovima i podignu formu na optimalan nivo poslije ove pauze. Mislim da je ovo sasvim korektan termin, pošto nas prije toga očekuju i dva iskušenja u Ligi nacija. Taman da se stabilizuje forma reprezentativaca i da izaberemo najbolju moguću postavu za meč godine 8. oktobra, rekao je Tumbaković, a prenosi Fudbalski savez Srbije.

Selektor Srbije poručuje da je već  urađena analiza rivala.

– Mi smo apsolutno bili spremni i za martovski termin, pošto smo sve isplanirali do najsitnijih detalja. Bila je ideja da Moca Vukotić i Zoran Filipović putuju u Glazgov, jedan da skautira Škotsku, drugi Izrael. Sada sve to pomjeramo za oktobar, mada i bez toga imamo gomilu informacija o svakom igraču iz sve tri reprezentacije. Jasno je da smo fokusirani na Norvešku i podatak da se finale igra 12. novembra ostavlja nam dovoljno vremena da se u slučaju pobede u Oslu još temeljnije pripremimo za posljednji korak ka Evropskom prvenstvu. Ne bih govorio o konkretnim imenima, ali imponuje taj timski duh Norveške koji nije krasio nijednu njihovu generaciju. Tačno je da imaju fudbalere koji svojim individualnim kvalitetom zavređuju posebnu pažnju, ali su još jači kao cjelina čije su osnovne odlike diciplina, borbenost i želja da se dođe do zajedničkog cilja, rekao je srpski selektor.

izvor: srpska info