Opština Bratunac se kreditno zadužuje za realizaciju kapitalnih projekata u iznosu od 3,2 miliona KM

SREBRENICA

Opština Bratunac se kreditno zadužuje za realizaciju kapitalnih projekata u iznosu od 3,2 miliona KM

Odbornici Skupštine opštine Bratunac donijeli su novu odluku o kreditnom zaduženju ove lokalne zajednice za realizaciju kapitalnih projekata u iznosu od 3,2 miliona KM.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je prethodna odluka o kreditnom zaduženju donesena u februaru ove godine poništena jer zbog pojave virusa korona nije u zakonskom roku tražena i dobijena saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske za kreditno zaduženje.

On kaže da će podizanjem ovog kredita zaduženje ove opštine iznositi osam odsto od ukupnog prihoda za prošlu godinu što je za deset odsto manje od zakonskog maksimuma.

Kreditnim sredstvima plan je da se izgradi industrijska i bescarinska zona kod novog graničnog prelaza kod mosta „Bratoljub“ kao i izgradnja zgrade opštine.

Zbog vrijeđanja nekih od odbornika skupština je prekinuta, a nakon pauze, nakon duge rasprave za predsjednika Opštinske izborne komisije izabrana je Ivana Milanović, aktuelni sekretar Skupštine ove opštine, i taj prijedlog biće upućen Centralnoj izbornoj komisiji BiH na usvajanje.

Poslije pauze za ručak bilo je predviđeno razmatranje izvještaja o radu lokalnih firmi i ustanova čiji je osnivač opština Bratunac, zatim izvještaja o izvršenju opštinskog budžeta za prošlu godinu te potvrđivanje odluka koje je u periodu vanrednih okolnosti zbog pandemije virusa korona donio Opštinski štab za vanredne situacije.

Nakon pauze samo su u sali bili opozicioni odbornici nakon čega je skupština prekinuta i biće održan nastavak.

izvor: esrebrenica.ba