Za srebreničke vatrogasce dva nova vozila

SREBRENICA

Za srebreničke vatrogasce dva nova vozila

 

Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenica danas su uručena dva terenska vozila za gašenje požara i prevoz vatrogasaca. 

Izet Suljanović, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica kaže da je vozila nabavio Vatrogasni savze Republike Srpske uz sufinansiranje opštine Srebrenica.

 – Radi se o dva terenska vozila koja mogu da odgovore na više zadataka kada je riječ o gašenju požara. Jedno vozilo opremljeno je sistemom za gašenje požara na otvorenom, ali i zatvorenom prostoru prilikom požara u kućama ili stanovima kao i opremom za spasavanja osoba u saobraćajnim nezgodama – ističe Suljanović.

On kaže da je ova jedinica veoma dobro opremljena i da može da odgovori na složenije zadatke, kada je riječ o zaštiti i spasavanju osoba.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da je ove godine vatrogasna jedinica imala oko 100 intervencija i da je opremanje od velikog značaja za zaštitu i spasavanje građane.

 – Srebrenica je razuđena opština zbog čega je neophodno da imamo kvalitetno opremljenu jedinicu koja može brzo da reaguje – rekao je Grujičić.

Vrijednost vozila je oko 130.000 KM.

(Izvor: esrebrenica.ba)