Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posjetio Vlasenicu

VLASENICA

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posjetio Vlasenicu

 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić danas je posjetio opštinu Vlasenica, gdje se sastao sa načelnikom opštine Miroslavom Кraljevićem. Sastanku je prisustvovao i predstavnik firme „Master frigo“ Radoje Cvetić, sa kojim je postignut dogovor o investiranju u izgradnju hladnjače na području ove opštine.

Na sastanku se razgovaralo o oblastima koje treba finansirati, a to su, prije svega, proizvodnja mlijeka i bobičastog voća koje se može gajiti na ovom području.

 – Кoncept Vlade i Ministarstva jeste da nema smisla podržavati samo primarnu proizvodnju, već se mora paralelno obezbijediti podrška i za prehrambenu tehnologiju. Vlada je ove godine prvi put izdvojila 2,5 miliona КM da pomogne sa 30 odsto investicije u prehrambenoj tehnologiji. Do sada se prijavilo 60 subjekata – rekao je Pašalić, dodavši da će Vlada Srpske nastaviti i u narednom periodu da pruža podršku malim proizvođačima.

Pašalić je istakao da i ove godine Vlada Republike Srpske ima interes da zajedno uloži novac u poljoprivredu za ljude koji žele da ostanu na području Vlasenice i šire, jer se u teškim vremenima pokazalo da su poljoprivrednici nosioci razvoja.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević rekao je da je zadovoljan saradnjom sa Vladom Republike Srpske koja će biti nastavljena i u budućnosti.

 – Moj cilj je da unaprijedimo proizvodnju malih gazdinstava da prerastu u velika, da naši ljudi ostanu u Vlasenici. Ove godine poljoprivredna proizvodnja biće duplo uvećana u odnosu na prošlu rekao je Кraljević nakon sastanka.

Vlasnik Firme „Master frigo“ Beograd Radoje Cvetić rekao je da će u Vlasenici uraditi ono što je njegova kompanija uradila u Srbiji i što se radi u svijetu.

 – Ta iskustva prenijećemo na ljude koji žive na ovom prostoru. Mi ćemo finansijski podržati ono što je danas dogovoreno sa ministrom Pašalićem, jer mi smo kompanija koja može ući u ozbiljnu priču. Naredne godine ovdje ćemo investirati novac u izgradnju hladnjače – najavio je Cvetić.

Ministar Pašalić i rukovodstvo opštine Vlasenica danas su razgovarali i sa vlaseničkim poljoprivrednim proizvođačima.

(Izvor: opstinavlasenica.org)