Zbog pojave korona virusa kod radnice: Zatvara se novi objekat dječijeg vrtića u Zvorniku

MA Izdvojena ZVORNIK

Zbog pojave korona virusa kod radnice: Zatvara se novi objekat dječijeg vrtića u Zvorniku

 

Na teritoriji grada Zvornika još četiri osobe pozitivne su na virus korona od kojih je jedna zaposlena u Dječijem vrtiću „Naša radost“. Njoj je u petak, prilikom dolaska na posao i redovnog beskontaktnog mjerenja temperature, utvrđena blago povišena tjelesna temperatura. Ona je odmah vraćena kući i obavljeno je njeno testiranje.

Odlukom Gradskog Štaba za vanredne situacije u novom objektu vrtića obustavlja se rad do daljnjeg. Svi zaposleni biće testirani, a biće izvršena i kompletna dezinfekcija objekta, kao i opreme i igračaka.

Higijensko epidemiološka služba testirala je ukupno 42 lica od kojih su 32 bili u kontaktu sa pozitivnim licima, a još 10 osoba uzorkovane su u respiratornoj ambulanti Doma zdravlja u Zvorniku. Četiri novootkrivena slučaja su kontakti sa prethodno zaraženim osobama.

Na teritoriji Zvornika sada je ukupno 19 pozitivnih lica. Dve osobe, od kojih je jedna zaražena, a za jednu se čekaju rezultati, smještene su u odjeljenju kovid u zvorničkoj bolnici čiji će ljekari danas pregledati četiri novozaražena i odlučiti gdje će ih smjestiti. Ostale pozitivne osobe su u Republičkom karantinu „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja nastavlja da prikuplja podatke i uzima briseve za testiranje od kontakata sa pozitivnim licima.

U kućnoj izolaciji je 86 osoba, a poštovanje izrečene mjere kontroliše Кomunalna policija.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika poziva građane da odgovornim ponašanjem čuvaju svoje i zdravlje svojih najmilijih, te da poštuju preventivne mjere držanja obaveznog rastojanja od dva metra i nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

(Saopštenje GU Zvornik)