Štab za vanredne situacije opštine Vlasenica: Mjere produžene do 22. juna

VLASENICA

Štab za vanredne situacije opštine Vlasenica: Mjere produžene do 22. juna

 

Na 13. sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Vlasenica napravljen je presjek stanja i situacije izazvane pandemijom virusa korona.

 – Svi subjekti i članovi Štaba su podnijeli kratak izvještaj. Sumirani su rezultati i aktivnosti Doma zdravlja, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, kao i opštinskih inspekcijskih službi. Odluke Opštinskog štaba smo prilagodili odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, s posebnim akcentom na zabranu okupljanja na javnim mjestima za više od 50 osoba, kao i nošenje zaštitinih maski u zatvorenom prostoru. Rad ugostiteljskih objekata ograničen je do 23 časa svakog dana, dok se već od predstojećeg vikenda rad trgovinskih objekata nedjeljom ograničava do 12 časova – rekao je Goran Đurić, zamjenik načelnika opštine Vlasenica.

On je dodao da su mjere produžene do 22.6.2020. kada će se ponovo razmotriti aktuelna situacija.

Zamjenik načelnika opštine Vlasenica naveo je da će uskoro i Skupština opštine Vlasenica razmatrati ovu situaciju.

 – Na sjednici Štaba dogovoreno je i održavanje posebne sjednice Skupštine opštine Vlasenica na kojoj će biti sumirani negativni uticaji koje je pandemija imala na rad lokalne zajednice i privrednih subjekata. Svi članovi štaba su pripremili izvještaje, koji će biti objedinjeni i naći se pred odbornicima – istakao je Đurić.

Posebna sjednica Skupštine opštine Vlasenica trebalo bi da bude održana u narednih petnaest dana.

(Izvor: opstinavlasenica.org)