Nagrade najboljim učenicima srednje i osnovnih škola

BRATUNAC

Nagrade najboljim učenicima srednje i osnovnih škola

 

Najbolji učenici, učenici generacije i „vukovci“ juče su od predstavnika opštine Bratunac dobili zahvalnice i novčane nagrade na svečanom prijemu.

Prijem već tradicionalno organizuje načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović koji smatra da su učenici i studenti budućnost ovog mjesta zbog čega je potrebno brinuti o njima, pomogati ih i afirmisati.

 – Posebno mi je drago da i ove godine ugostimo naše najbolje učenike i pokažemo da je opština Bratunac tu za njih, ne samo kroz stipendiranje, već kao podrška u svakom smislu. Mi smo opština koja svake godine ima sve veći broj učenika „vukovaca“ i najboljih studenata što nas posebno raduje – rekao je Mlađenović, zahvalivši se i nastavnicima i profesorima koji su itekako zaslužni za uspjeh svojih učenika.

On je pozvao svršene osnovce i srednjoškolce da izaberu zanimanja koja vole i sa kojima će lakše doći do posla.

Nagrađeno je 17 učenika, učenici generacije i nosioci Vukove diplome, dva učenika Srednjoškolskog centra Bratunac, 8 Osnovne škole „Branko Radičević“, 6 učenika Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bratunca i jedan učenike Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Kravice.

Vedrana Šarenac je učenica generacije SŠC Bratunac i planira da se upiše na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

 – Jako je lijep osjećaj kada znate da opština Bratunac misli na nas i da nam ukazuje poštovanje. Posebno bih se zahvalila našim profesorima bez čije podrške ne bih ostvarila ovako zapažene rezultate – rekla je Šarenac.

Načelnik Mlađenović istakao da će u septembru biti održan prijem za najbolje studente iz ove opštine koji se takođe održava već tradicionalno.

Iz budžeta opštine izdvojeno je po 150 KM za učenike generacije, te po 100 KM za one koji su dobili Vukove diplome.

(Izvor: esrebrenica.ba)