Još 21 osoba zaražena korona virusom u Srpskoj – Bez novozaraženih u Zvorniku

REGION

Još 21 osoba zaražena korona virusom u Srpskoj – Bez novozaraženih u Zvorniku

Kod još 21 osobe u Republici Srpskoj potvrđen je novi korona virus, posljednji su podaci Instituta za javno zdravstvo RS.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 322 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 21 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 12 muških i devet ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 11 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Кostajnice, tri iz Modriče, po dvije iz Doboja, Gradiške, Кotor Varoša, Banjaluke i Čelinca, te po jedna iz Prijedora, Кozarske Dubice, Bijeljine i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.628 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.135 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 31.784 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 68, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 22, a u opštim bolnicama 46.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan s blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 97.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.233 osoba, a nadzor je završen kod 35.276 osoba.

infobirac.net