Crveni krst: „Daruj krv. Učini svijet zdravijim!“

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ REGION

Crveni krst: „Daruj krv. Učini svijet zdravijim!“

 

Crveni krst Republike Srpske povodom 14. juna, Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca krvi pokrenuo je kampanju kojom se žele motivisati i ohrabriti ljudi da daruju krv i spasu živote.

Tema ovogodišnje kampanje je „Sigurna krv spasava živote“, a obilјežava se pod motom: „Daruj krv. Učini svijet zdravijim!“ Akcenat je na doprinosu svakog dobrovolјnog davaoca krvi koji može doprinijeti pobolјšanju zdravlјa drugih lјudi u zajednici. Potreba za davanjem krvi postoji širom svijeta kako bi se osiguralo da pojedinci i zajednice imaju pristup sigurnoj i kvalitetnoj krvi i krvnim derivatima u redovnim, ali i vanrednim situacijama.

Crveni krst Republike Srpske, tokom cijele godine, sprovodi niz aktivnosti radi unapređenja dobrovolјnog davalaštva krvi i to: promoviše dobrovolјno, anonimno i neplaćeno davanje krvi, radi na podizanju svijesti o potrebi redovnog davanja krvi, naročito zbog kratkog vijeka trajanja krvi i krvnih komponenti, kontinuirano animira redovne i potencijalne davaoce krvi da daju krv, vodi brigu o zdravlјu i zdravstvenoj zaštiti davaoca, zalaže se kod Ministarstva zdravlјa i socijalne zaštite RS za iskazivanjem zahvalnosti dobrovolјnim davaocima krvi kao i za obezbjeđenje adekvatnih resursa za kvalitetnu zdravstvenu njegu obolјelih dobrovolјnih davaoca krvi.

Daruj krv i spasi nekome život!

(Izvor: esrebrenica.ba)