Skupština grada Zvornika donijela odluku o komunalnim taksama – pročitajte ko ima pravo na olakšice ili su oslobođeni takse, subvenicije i za zakup javnih površina

ZVORNIK

Skupština grada Zvornika donijela odluku o komunalnim taksama – pročitajte ko ima pravo na olakšice ili su oslobođeni takse, subvenicije i za zakup javnih površina

 

Odbornici Skupštine grada Zvornika usvojili su na jučerašnjem zasjedanju Odluku o usvajanju mjera za pomoć privrednim subjektima na području grada u svrhu sanacije štete izazvane pandemijom virusa korona.

Privredni subjekti kojima je bio zabranjen rad, na osnovu ove Odluke, imaju pravo na 100 odsto, a oni kojima je bio ograničen ili otežan rad, na 50 posto od iznosa alikvotnog dijela komunalne takse za isticanje poslovnog imena za mart, april i maj ove godine.

Subvenciju naknade od Grada Zvornika za zauzimanje javne površine, kao i zakup prostora u vlasništvu Grada, u iznosu od 100 odsto imaju subjekti kojima je bio zabranjen rad, a od 50 posto oni kojima je bio ograničen.

Zahtjeve za subvenciju privredni subjekti moći će da podnesu po osnovu Javnog poziva koji će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici Grada Zvornika.

 – Mi ćemo podržati naše privrednike i na način da ćemo raspisati konkurs za podsticaj zapošljavanja radnika, a negdje će to možda biti i povratak onih radnika koji su zbog pandemije virusa korona i vanrednog stanja ostali bez posla. Za tu namjenu u ovogodišnjem budžetu imamo 400.000 КM – rekao je gradonačelnik Zvornik Zoran Stevanović.

Na inicijativu Privrednog savjeta, u danas donesenoj Odluci o izmjenama Odluke o komunalnim taksama, uvedene su olakšice za korišćenje javnih površina radi odlaganja građevinskog materijala u dužem vremenskom periodu i smanjena je komunalna taksa za isticanje poslovnog imena za hotele sa 1.200 КM na 800 КM i motele sa 1.000 КM na 800 КM.

(infobirac.net)