Opština Bratunac preduzima sve mjere zaštite građana

BRATUNAC

Opština Bratunac preduzima sve mjere zaštite građana

 

Na jučerašnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije u Bratuncu razmatralo se o trenutnoj situaciji, ali i zaštiti od bjesnila koje se pojavilo u susjednoj opštini Srebrenica.

Štab je zaključio da se do 22. juna, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, produžavaju sve mjere zaštite od virusa korona, kao i da se preduzmu sve mjere zaštite lokalnog stanovništva od pojave bjesnila pasa, mačaka i divljih životinja na području bratunačke opštine.

 – Opština Bratunac će, u skladu sa rješenjem republičkog veterinarskog inspektora, odnosno Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, sprovesti sve mjere kako bi se prevazišla situacija, nakon što je na području Srebrenice otkriveno da je jedna domaća životinja zaražena bjesnilom – izjavio je načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović ističući da na teritoriji ove opštine nema pojave bolesti, ali da se moraju sprovesti naložene mjere.

Mlađenović je rekao da će bratunačko Lovačko udruženje „Čauš“ preduzeti mjere u skladu sa tim rješenjem, a biće angažovano i preduzeće koje se bavi prikupljanjem pasa lutalica.

(Izvor: esrebrenica.ba)