Potpisani ugovori sa dvadeset korisnika projekta podrške socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana

VLASENICA

Potpisani ugovori sa dvadeset korisnika projekta podrške socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana

 

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević i predstavnik njemačke nevladine organizacije „Help“ Šemsudin Maljević potpisali su ugovore sa dvadeset korisnika projekta Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana 2019-2020. Projektom koji implementiraju opština Vlasenica i organizacija „Help“ predviđena je podrška u vidu opreme i materijalno-tehničkih sredstava za rad za 20 korisnika sa područja ove opštine, ukupne vrijednosti 90.000 КM.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević rekao je da od tog iznosa 32.075 КM finansira opština, 13.500 КM korisnici, a ostatak organizacija „Help“.
 – Ovo je dobra prilika da ljudi koji su u biznisu, koji imaju neki mali biznis, ili oni koji još nisu počeli neki biznis, dođu do određenih sredstava za pokretanje ili jačanje poslovnih aktivnosti. Potrebno je da rade, a opština je tu da im, uz pomoć prijatelja, kao što je „Help“, to i omogući – izjavio je Кraljević.

Potpisivanjem ugovora obezbijeđeni su grantovi do 4.000 КM za korisnike, kao jedna komponentna projekta. Druga komponenta odnosi se na eduakciju pet korisnika, a proteklog mjeseca uspješno je realizovana komponenta društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu, kada su korisnici projekta učestvovali u akciji pošumljavanja sadnicama hrasta.

Realizacija projekta krenula je početkom ove godine i trajaće do kraja 2020.

Projekat je regionalnog karaktera i u njega je uključeno više zemalja zapadnog Balkana, a finansira ga Vlada SR Njamačke.

(Izvor: opstinavlasenica.org)