Saopštenje za javnost Gradske uprave Zvornik – Sedam zaraženih, radno vrijeme ugostiteljskih objekata ostaje od 06.00 do 23.00 časova

ZVORNIK

Saopštenje za javnost Gradske uprave Zvornik – Sedam zaraženih, radno vrijeme ugostiteljskih objekata ostaje od 06.00 do 23.00 časova

Stručno operativni tim Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik je na današnjoj sjednici podnio izvještaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj virusom korona u gradu Zvorniku.

Prema do jutros obrađenim uzorcima i pristiglim rezultatima pet lica sa područja Zvornika je zaraženo virusom korona, od čega je četvoro iz primarnih kontakata dvojice zaraženih iz Skočića i Lokanja, a jedna osoba iz Pilice je testirana u respiratornoj ambulanti HES-a u Zvorniku.

Ukupan broj zaraženih je sedam, od čega je troje smješteno u COVID odjeljenje zvorničke Bolnice, a preostala lica će nakon obavljenog pregleda biti upućena ili u zvorničku Bolnicu ili Republički karantin JU „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja u Zvorniku prikuplja podatke o kontaktima novozaraženih lica i vrši testiranje u Domu zdravlja i ambulanti u MZ Branjevo, koja je teritorijalno nadležna za gore pomenute mjesne zajednice.

Republički karantin za smještaj zaraženih lica sa područja grada Zvornik sa lakšom i srednjom kliničkom slikom je u JU „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini.

Tokom vikenda gradske inspekcije i komunalna policija u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik kontrolisaće poštovanje zabrane svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu i radnog vremena ugostiteljskih objekata koje je od 06:00 – 23:00 časa.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik podsjeća građane da su i dalje na snazi preventivne mjere držanja obaveznog rastojanja od 2 metra i nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

infobirac.net